Παρέμβαση στους Αγ. Αναργύρους και στην γειτονιά της Κυριακής Γ. από τον Θερσίτη & συντροφ@

 

Παρέμβαση σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές των Αγ. Αναργύρων πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 27/4/2024 με μοίρασμα κειμένων, τρικάκια, αφίσες, πανό και χαρτοπανό.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκε το κείμενο του Θερσίτη για την δολοφονία της Κυριακής Γ. από τον κακοποιητή πρώην σύντροφό της έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Παράλληλα, κολλήθηκαν σε δρόμους και πλατείες η πρόσφατη αφίσα του Θερσίτη για την έμφυλη βία καθώς και σχετικά χαρτοπανό ενάντια στον σεξισμό και τον θεσμικό αντισεξισμό.

   

 

 

Η παρέμβαση ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Αγ. Αναργύρων, διέσχισε κεντρικούς δρόμους της περιοχής, πέρασε από τη γειτονιά της Κυριακής όπου μεταξύ άλλων αναρτήθηκε και πανό, και τέλος κατέληξε στην πλατεία από όπου ξεκίνησε.

Να αντιγυρίσουµε την πατριαρχική βία µε όση βία µας (και της) αναλογεί, όχι µόνο εκεί που αυτή γίνεται αιχµηρή, αλλά και στις χιλιάδες καθηµερινές της αποχρώσεις, στην υποτίµηση, στις ταπεινώσεις, στα «χαριτωµένα» σχόλια και αστειάκια, στη διάχυτη κουλτούρα του σεξισµού. Γιατί η υπεράσπιση των εαυτών µας δεν χωράει σε αιτήµατα δηµόσιας τάξης και ασφάλειας.

 



  +


[Για να κατεβάσετε σε αρχείο .Pdf τα χαρτοπανό της παρέμβασης πατήστε εδώ: 1, 2, 3 ]

Η οργή μας, ένα λουλούδι που περιμένει να ανθίσει στα συντρίμμια του κόσμου της πατριαρχίας, της εξουσίας, της εκμετάλλευσης

Για την έµφυλη βία, τις απαντήσεις µας, τα δίκτυα αλληλεγγύης: γιατί η υπεράσπιση των εαυτών µας δεν χωράει σε αιτήµατα δηµόσιας τάξης και ασφάλειας